Adonit Jot Script 2 … Top!

Afgelopen week heb ik een betere stylus aangeschaft om handgeschreven aantekeningen te kunnen maken op mijn iPad. In veel situaties is het veel makkelijker om even te ‘scribbelen’ dan te tikken.

De keuze is – na uitgebreide desk research – gevallen op de Adonit Jot Script 2 Evernote Edition.

Hij is niet goedkoop maar dan heb je ook wat. En je krijgt er ook meteen een half jaar Evernote Premium bij.

Wat een geweldig device!

Als note taking app(s) gebruikte ik Note Taker HD en de steeds meer aan populariteit winnende app GoodNotes. Die laatste ondersteunt deze “precise stylus” en… is behoorlijk goed in het herkennen van mijn handschrift en het om te zetten ik tekst.  GoodNotes herkent Nederlands!

 

Ik ben er mee in mijn nopjes!

 

8 gedachten over “Adonit Jot Script 2 … Top!

 1. Ha Fred,

  Als ik het goed begrijp is dit dus veel beter dan een normale stylus met zo’n brede rubberen punt waar je eigenlijk niet fatsoenlijk mee kunt schrijven (of het ziet eruit alsof ’t geschreven is door een 7-jarige; en dat scheelt in mijn geval maar 50 jaar… :-). Heb je hiermee nu echt ’t gevoel alsof je met een pen schrijft (zoals ‘ie in de hand ligt, *en* zoals ’t resultaat eruit ziet?

  Wat me opvalt in de produktbeschrijving is dat de iPad Pro die ik heb *niet* wordt genoemd, en dat geldt wel voor hun overige producten (daar staat “all iPads”). Enig idee hoe/wat/waarom?

  Groet uit R’dam,
  Bert

  Like

 2. Heel Bert!

  Je hebt het goed begrepen. Voelt als een echte pen. Ligt bij mij goed in de hand.
  Enige aandachtspunt is het tikken van de dunne punt op het glas. Vooral als je blokletters schrift. Maar daar raak je aan gewend.

  Kijk maar eens op de volgende video’s (bij gebruik met de fantastische app GoodNotes):

  en

  Bij het HEEL LANGZAAM TREKKEN van schuine lijnen gebeurt er iets geks (zie je ook in één van de video’s. Ik denk dat het geen probleem is want ZO langzaam teken ik geen schuine lijnen.

  En ja, de stylus werkt ook op de iPad Pro.
  Kijk maar: https://www.youtube.com/watch?v=PY0E02JTc2Q

  Like

  1. Ha Fred, dank voor je reactie. Heb de filmpjes bekeken, ziet er goed uit; zowel de stylus (ik heb nog zo’n ‘oude’ met een rubberen brede punt; nou ja, “punt”…:-) als GoodNotes. Ik gebruik Evernote heel veel, maar op de eoa manier beviel Penultimate als add-on niet erg; deels door de stylus. Overige note apps ook niet trouwens.

   Dus als ik zelf een aantekening maak, is ’t meestal via een note in Evernote, en da’s niet altijd handig; zeker niet als je onderweg bent met je iPhone (ook als is ’t een grote zoals mijn 6+).

   Wat ook erg interessant is, is ’t kunnen schrijven op een PDF; in m’n cockpit maak ik op een aparte cockpit Operational Flight Plans (via een plannings tool), die ter plekke worden gesynchroniseerd naar Dropbox. Op een iPad Air haal ik die binnen, stuur ’t naar GoodReader, en dan kan ik met m’n (oude…) stylus annotations maken. Iedereen vindt ’t mooi (wordt ook gekopieerd door mede-amateur-piloten :-), ‘maar’ ik vind ’t toch nog net niet echt. Je moet nog een beetje teveel door een aantal menuutjes heen om je handtekening erop te zetten, of tussentijdse vluchttijden en hoeveelheden brandstof te noteren. Ziet eruit alsof ik met GoodNotes ook op Dropbox kan komen naar de PDF die m’n planningstool heeft gemaakt, en dan kan ik met deze stylus nauwkeuriger/sneller aantekeningen maken. Ik ga nog ’s verder kijken…

   Like

  1. Heb je ervaring met de Apple Pencil? Als ik ’t goed begrijp is die nog nauwkeuriger (da’s mooi), werkt alleen op de iPad Pro (da’s minder mooi, want ik heb een iPad AIr in m’n cockpit), en is duurder (tja…:-)

   Like

   1. Stom, wist ik… Wist ik ’t antwoord dus ook; ’t zal de leeftijd zijn 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s