Zo wijzig je het WiFi-kanaal van de DYMOND WR03 Wireless WiFi repeater (Zoals verkocht door de Action)

Omdat mijn post Wifi repeater van de Action uit 2016 veel reacties heeft gekregen denk ik dat er behoefte is aan nadere uitleg over hoe je het kanaal van de WiFi router (DYMOND WR03 Wireless Router[1]) kan wijzigen.
Reden om het Wifi kanaal te veranderen kan zijn dat er na inschakelen van de Dymond repeater interferentie tussen de diverse WiFi-netwerken optreedt waardoor je Wifi slechter blijkt te gaan werken.

STAP 1: Zorg er voor dat je de door jou gekozen instellingen van de WiFi router hebt genoteerd voordat je met onderstaand stappenplan aan de slag gaat. Dat is nodig omdat de WiFi router volledig moet worden terug gezet naar de fabrieksinstellingen (reset) voordat je het kanaal kan veranderen.

STAP 2: Reset de WiFi router. Hoe dat moet staat beschreven in de handleiding.

STAP 3: Verbreek je computer of tablet met je huidige WiFi netwerk

STAP 4: Verbind je computer of tablet met het WiFi netwerk van de router DYMOND WR03 2.4G of DYMOND WR03 5G

STAP 5: Start de webinterface van de WiFi router door met je browser naar 192.168.10.1 te gaan

STAP 6: Log in met gebruiker: admin en wachtwoord: admin

STAP 7: Selecteer “Site Survey” om deze router te laten meten welke WiFi netwerken er nog meer in je omgeving zijn

STAP 8: Wacht totdat onderaan de lijst met WiFi netwerken bij jou in de buurt compleet is

STAP 9: Lees bij jouw WiFi netwerk af welk kanaal (channel) wordt gebruikt en noteer dit. (in dit voorbeeld FredZ met kanaal 2)

STAP 10: Selecteer “Advanced” om naar het scherm te gaan met geavanceerde instellingen

STAP 11: Selecteer in dat scherm “Wireless”

STAP 12: Nu klapt de lijst open waarin de door het apparaat gecreëerde 2.4GHz en het 5GHz netwerken staan

STAP 13: Kies “Basic Settings” van het Wifi netwerk waar je het kanaal van wil of moet wijzigen (1). In dit voorbeeld het 2.4GHz netwerk


STAP 14: Kies vervolgens in de rij met de naam “Channel” het selectie-wiel (2) waardoor zich een lijst met kanaalnummers ontvouwt

STAP 15: Kies een ander kanaal (zo ver mogelijk verwijderd van het kanaal dat je bij STAP 9 genoteerd hebt

STAP 16: Kies onderaan dit scherm “Save/Apply” en kies vervolgens “Reboot”.

STAP 17: Tot slot moet je nu op de hoofdpagina van de web interface weer de in STAP 1 genoteerde gegevens herstellen

En last but not least (anders is alles voor niks geweest):

STAP 18: Kies onderaan dit scherm “Save/Apply 

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


 1. N.B. Momenteel (we schrijven nu 8 januari 2018) is deze WiFi Router nog steeds te koop bij de Action.  ↩

 

BewarenBewaren

Advertentie

50 gedachten over “Zo wijzig je het WiFi-kanaal van de DYMOND WR03 Wireless WiFi repeater (Zoals verkocht door de Action)

 1. Hoi Fred, vandaag heb ik zo’n repeater bij de Action gekocht. Ingesteld en inderdaad: het resultaat viel tegen. Nu heb ik een ‘channel analyzer’-app op mijn telefoon en kon inderdaad vaststellen, dat de repeater op hetzelfde kanaal werkt als mijn router en dat ze elkaar ahw in de weg zitten. Omdat ik in de handleiding niets kon vinden over het veranderen van het kanaal, heb ik eerst het kanaal van mijn router aangepast. Maar wat bleek: de Dymond ‘volgde’ het kanaal en ging weer op hetzelfde kanaal zitten.
  Toen ik jouw post vond, had ik in eerste instantie het ‘Eureka!’-gevoel: dit is de oplossing!

  Maar: ik kon -jouw heldere stappenplan volgend- zien dat de Dymond na het rebooten inderdaad naar het nieuwe kanaal sprong, maar na het afstellen op mijn router, zit hij nog steeds niet op het kanaal waar ik hem graag wil hebben. Wel inmiddels op een kanaal ernaast (kanaal 6, waar hij standaard op stond ingesteld, mijn router zit op 5), maar daar zitten ook mijn buren met een sterk signaal te storen.

  Toch vind ik jouw beschrijving hoopgevend, en ik blijf het gewoon nog een paar keer proberen, denk ik.

  In elk geval bedankt voor jouw zeer welkome aanvulling op de handleiding!

  Hartelijke groet,
  Theo Arts

  Like

  1. Hallo Theo,
   Ik ben benieuwd of het wifi kanaal wijzigen soelaas gaat bieden.
   Hou me s.v.p. op de hoogte van je bevindingen.

   Groet!

   Like

 2. Hoi Fred,
  ondanks mijn optimisme: het lukt niet.

  Het instellen van een ander kanaal (laten we zeggen: 11) lijkt in eerste instantie goed te gaan, dat kan ik op mijn analyzer zien. Maar als ik vervolgens op mijn router ga instellen, volgt de Dymond meteen naar dat kanaal (i.c. 5).
  Als ik vervolgens probeer om dan maar mijn routerkanaal te wijzigen (naar 11 bijvoorbeeld, maar ik heb ook al 9 geprobeerd), dan volgt de Dymond meteen weer naar dát kanaal.

  Het lijkt of er ergens een instelling: “follow router channel” of zo aangevinkt staat.
  Maar dat kan ik niet ontdekken.

  Wel vreemd, of zie jij nog een lichtpuntje?

  Groet,
  Theo

  Like

  1. Maar… waarom ga je op je gewone router het kanaal ook veranderen? Het is juist de bedoeling dat je daar niet aan komt. Alleen het kanaal van de DYMOND wijzigen zou ik zeggen.

   Verder zie op dit momenteel geen ‘lichtpuntje’. Als me iets nieuws te binnen schiet laat ik het hier weten.
   Mocht jij ondertussen de oplossing vinden dan zou ik het erg op prijs stellen als je dat ook hier laat weten.

   Like

 3. PS: toen ze op 2 kanalen naast elkaar zaten (router 5, Dymond 6), had ik kennelijk iets niet goed opgeslagen, want kanaal 6 is het standaardkanaal na het resetten.

  Like

 4. Zet de Country Region ook op NL ipv US, anders zit je op 5G mogelijk op een te hoog kanaal zoals kanaal 153 en dat werkt niet in NL

  Like

  1. Wel moeilijk om bij te komen, als je niet bekend bent met computers…
   Ik heb nl get probleem dat mijn netwerk niet eens gezien wordt door de dymond…
   Nu ik de country setting heb aangepast ga ik weer verder proberen…
   Wel lastig hoor
   Om boven fatsoenlijk internet te krijgen

   Like

 5. Hallo Fred,

  nuttige tips ik krijg dat geval wel aan het werk en het netwerk werkt allemaal prima , alleen ik zou het netwerk willen aanpassen (zelfde naam en inlog als mijn huidige router,wifi) maar als ik dat instel heb ik geen wifi connectie meer op al mijn aangesloten apparaten, of ik kan de Dymond niet meer benaderen om aan te passen, gevolg resetten en opnieuw instellen. talloze malen geprobeerd maar kom er niet uit , heb je daar een oplossing voor.
  gr Koos.

  Like

  1. Koos,

   Dit is gedrag dat ik niet herken. Het spijt me om te zeggen maar ik weet even niet wat ik je kan advieseren.

   Ik hoop dat er mensen meelezen die je wel verder kunnen helpen.

   Like

   1. Geachte mensen de action router neemt de totale instelling van jou router over staat deze op kanaal 9 oid dan zal de repeater deze ook overnemen stel je de router op autom kanaal zoeken dan zal de repeater ook deze instelling overnemen. Je kunt niet de kanaalinstelling van je repeater anders instellen.

    Dus eerst de repeater handleiding volgen om de repeater te koppelen aan jou router. Verder hoef je geen instellingen in de repeater te wijzigen.
    Met vr gr. Toon

    Like

 6. Hallo fred,

  De website die ik intik in de browser: http://192.168.10.1 werkt niet. Is hier een oplossing voor? De repeater werkt overigens wel prima. Maar ik denk dat er meer uit te halen is als ik een ander kanaal gebruik

  Groet

  Like

  1. Heb je na reset je computer dan wel met het juiste DYMOND WR02 Wifi netwerk (DYMOND WR02 2.4G of DYMOND WR02 5G) verbonden?

   Like

 7. Kan ik ook via netwerkkabel verbinden naar mijn pc? In de instellingen kom ik bij net werk lansettings tegen Waarbij dhcp type en spanning tree disabled staan

  Like

 8. een lichting van deze dymond repeater werkt enkel goed met 5ghz ac. 2.4ghz (dus oudere smartphones, laptops,…) krijg je max 0.3 mbps met bepaalde routers. Het werkt wel goed als AP (acces point) allebei de banden. Installeren zonder kabel dan, en daarna kabel in gele lanpoort router en gat repeater steken. Met lange kabel kan je dan het ergens steken. Resetten nogal moeilijk, alle lampjes moeten uitgaan en dan nog, herhaaldelijk van alles proberen is de boodschap. Naam wifi netwerk en paswoord kan je veranderen in advanced tandwiel zie hierboven ssid en pasword in basic settings. Als de naam weer in dymond is veranderd, weet je het is gereset. Allemaal wel heel moeilijk, vergeet wifi lijst niet te verversen…

  Like

  1. Dank je wel Marcel!
   Het delen van de bevindingen en geven van tips is precies wat ik graag zie. Samen wetende meer 🙂

   Top!

   Fred

   Like

  2. 2.4g werkt als deze op 50% van het vermogen staat, deze staat standaard op 100.
   Die moet je handmatig op 50 zetten dan heb je ongeveer 50/60 mbs aan snelheid.

   Like

 9. Wij hebben een WR03 in de aanbouw hangen die verder goed werkt. In de tuin zou ik ook een repeater willen voor beter Wi-Fi. Kan ik een WR03 aan een WR03 ‘hangen’ ?

  Like

 10. Alles werkt bij mij, maar ik kom niet via 192.168.10.1 op de web interface. Mijn laptop heeft perfecte verbinding met de repeater en internet doet het prima.

  Like

  1. Is dit bij u al gelukt? Zo ja hoe?
   Wij zitten met hetzelfde probleem namelijk..
   Willen op de site om wachtwoord te veranderen.. maar komen niet op de site om in te loggen

   Like

 11. Hallo Fred, ik heb een vraag. Ik heb vandaag de Dymond WI FI Repeater WR03 gekocht en na installatie zie ik de Dymond wel in mijn rijtje beschikba re netwerken staan op mijn smartphone, maar als ik hem selecteer dan komt er een pop up met de tekst ‘Geen internettoegang’ Kan jij mij zeggen wat ik moet doen? Bij voorbaat dank.

  Like

  1. Er zijn twee mogelijkheden:
   1ᵉ Je internetmodem (van je provider) is niet met internet verbonden. Heb je al eens geprobeerd of je met een ander apparaat via je al bestaande wifi netwerk met internet kan verbinden?
   2ᵉ Het is je niet gelukt om de repeater te laten verbinden met je bestaande wifi netwerk. In dat geval toch maar weer opnieuw proberen om die verbinding tot stand te brengen. Kijk daarvoor in de meegeleverde handleiding.

   Ik ben benieuwd naar je bevindingen.

   Like

 12. Hoi Fred,
  Zojuist ook een Action Dymond WR-03 gekocht.
  Alles gedaan via de handleiding en tot zo ver gaat het goed.
  Zie ook de Dymond in mijn wifi lijst staan.
  Maar zodra ik die kies geeft hij op ( internet pagina’s )
  Kan niet op het Internet.
  Heeft dat te maken met het kanaal waar ik op zit ?

  Als ie zou werken zou wel top zijn omdat de wifi sterkte wel op max staat waar ik normaal maar 2 streepjes heb op wifi.

  Heeft u daar een antwoord op aub..

  Mvg
  Johan

  Like

 13. Alles werkt bij mij, maar ik kom niet via 192.168.10.1 op de website. Mijn laptop heeft perfecte verbinding met de repeater en internet doet het prima.
  We willen op de site om ons wachtwoord te veranderen

  Like

 14. Hallo,
  Ik heb de dymond gekocht om de hotspot op te camping te verdelen.
  We kunnen. U met 1 apparaat tegelijk op de code, maar willen dit natuurlijk graag verdelen.
  Heeft iemand hier ervaring mee?
  Ik heb de stappen zoals hierboven gevolgd en zie de hotspot van de camping, maar kan vervolgens nergens de gebrukkersnaam en wachtwoord invoeren..
  Wie kan mij verder helpen?

  Like

  1. Jitske,
   Ik heb geen ervaring met deze router in combinatie met een hotspot op een camping. Hopelijk kan een van de anderen die hier gereageerd hebben je helpen. Kijk ook even naar alle andere reacties. Misschien zit de oplossing voor jou er bij?

   Like

 15. Ik krijg niet het gewenste scherm door op advanced te klikken
  Ik kom steeds alleen uit op de home en graak niet verder om de country settings aan te passen

  Like

 16. Geen internet op 2.4g hier is de oplossing.Het vermogen staat op 100 standaard die moet voor redelijk internet op 50 staan dit moet je handmatig instellen dan heb je 50/60 mbs aan snelheid internet.

  Like

  1. Bedankt Frank. Was ook mijn probleem.
   Wlan1 – 5Ghz – Advanced Power kan 100% blijven (standaard)
   Wlan2 – 2.4Ghz – Advanced Power op 50% zetten!!!!
   Nu is de internetsnelheid weer okay!

   Like

 17. Hoi!

  Sinds een paar dagen branden de lampjes van het WiFi signaal niet meer op mijn WiFi repeater van de Action. Wel staat het netwerk nog steeds in mijn lijst, maar verbinding maken is onmogelijk. Als ik erop klik gebeurd er niks. Hoe komt dit?

  En hoe moet ik de repeater eventueel op fabrieksinstellingen doen? Ik kan het zo 123 niet vinden in de desbetreffende handleiding.

  Hopelijk weet iemand het juist antwoord!

  Hartelijke groet,
  Jamy

  Like

 18. Hoi!

  Sinds een paar dagen branden de lampjes van het WiFi signaal niet meer op de repeater en kan ik ook geen verbinding meer maken met het internet. Wel staan beide netwerken nog in mijn lijst, maar als ik erop klik gebeurd er niks.

  Hoe kan ik de WiFi repeater op fabrieksinstellingen zetten? Ik kan dit niet zo 123 in de handleiding vinden. Weet iemand het juiste antwoord?

  Like

 19. Gewoon andere kopen was ook 2 dagen ermee bezig geweest… wel verbonden geen internet… alle channels geprobeerd niks hielp . Heb toen tplink router met 3 antennes gekocht die je ook als repeater kan gebruiken … aangesloten en via wifi ingesteld niet eens kabel gebruikt wat je erbij krijgt en gelijk volle verbinding i
  Op alle apparaten klaar is kees… pffff rot ding van action

  Like

 20. Hoi Fred, waar vind ik de door mij gekozen instellingen van de WiFi router, zoals wordt gevraagd te noteren in stap 1 voordat ik met onderstaand stappenplan aan de slag kan gaan?
  Groeten Ramon

  Like

  1. Ga in uw internet browser naar 192.168.10.1 (niet via Google, bovenaan intypen !)*
   Voer als naam admin en als wachtwoord admin in.

   Dan kom je in de instel-schermen van de router

   Like

   1. Ik heb alles geprobeerd, verschillende kanalen enz enz, het signaal van de Dymond is en blijft zeer zwak. Heb uiteindelijk toch gekozen voor de Ziggo Wifibooster, is simpel te installeren en werkt uitstekend.

    Like

   2. Jammer dat het niet gelukt is. Maar gelukkig is er voor jou toch een oplossing gevonden.
    Veel plezier met de Ziggo Wifibooster!

    Groet!

    Like

 21. Hoe mooi de uitleg van Dhr. F. Zelders ook mag zijn. Aan u ligt het niet maar de Dymond repeater van Action is gewoon bagger !
  Zeker als je weinig of geen kennis hebt van ICT kan je wel verbinding maken met de Dymond maar geen internet connectie !
  Heb 2 maanden aan lopen kloten om zo’n ding met mijn Ziggo router te verbinden. Tips volgens de gebruiksaanwijzing opgevolgd en gedaan. Aan mijn engelengeduld heeft het echt niet gelegen dus ! De instellingen van dat ding zoveel keer gewijzigd en gereset dat die net zo gek van mij als ik van dat ding ben geworden ! Vervolgens was ik het zo zat dat die nu in de kliko ligt. Hij mag verbinding aangaan met het resterende afval:-(

  Like

 22. Dank je wel voor de duidelijke uitleg. Was er zeer blij mee MAAR…… na alles doorlopen te hebben, blijft het hangen bij de reboot😟 Alles gaat goed, ik reboot, de secondes tellen af en dan……..niks🙈
  Ben nu 2 dagen bezig maar kom niet verder……. heb jij of iemand een tip??

  Like

  1. Als ik jou was zou ik niet langer ‘modderen’. Breng hem gewoon terug naar de winkel en
   vraag een ander exemplaar.
   Als die hetzelfde euvel heeft zou ik geld terug vragen.
   (In dit laatste geval is er waarschijnlijk in nieuwere releases een sofware/hardware-foutje ingeslopen)

   Like

   1. Dank voor je reactie.
    Ik heb nu domweg de bijgeleverde gebruiksaanwijzingen opgepakt om nog 1x te proberen…..en je gelooft het niet……ik kreeg hem aan de praat!!
    Ik heb tot stap 8 gedaan. Dan mijn wifi netwerk geselecteerd, erboven mijn wifi paswoord ingevuld en alles opgeslagen…. en tot mijn grote verbazing werkte alles ineens 🙈🤗🤗

    Like

 23. als ik op de website probeer te gaan met de ip adress in te voeren komt er ineens een error scherm op kunt u me aub helpen?

  Like

  1. 1. Wat is de EXACTE regel die je intikt in je browser
   2. Hoe ziet het error scherm er uit? / Wat staat er aan tekst in dat error scherm?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s