MacLessen

Les op je Mac of iPad bij jou thuis.Je persoonlijke Mac-, iPad/iPhone- en Apple Watch-hulp aan huis

Mede ten gevolge van de Corona-pandemie (2020-2022) heb ik MacLessen-ondersteuning gestaakt.

MacLessen: Thuis leren werken met je Mac, iPhone, iPad of Apple Watch

In ’t kort:

Als je in de regio Den Bosch (van Tilburg tot Venray, van Eindhoven tot Den Bosch) woont en behoefte hebt aan hulp bij het vertrouwd raken met je Mac, je iPhone, iPad of Apple Watch of als je wil weten hoe je een weblog maakt, een web site bouwt, een presentatie maakt of je foto’s beheert/bewerkt (en dit zijn zo maar een paar voorbeelden) dan kom ik graag naar je toe om je daar op je eigen spullen bij te helpen.
Met een geringe investering in tijd en geld maak je met MacLessen in korte tijd sprongen vooruit.

Het Basis MacLessen-uurtarief voor particulieren is €27,50. De voorrijkosten zijn €0,20 per gereden kilometer (voor zover het locaties buiten de bebouwde kom van Berlicum betreft). Omdat ik niet BTW-plichtig ben betaal je geen BTW.

:: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::

Uitgebreid:

Je hebt een Mac, een iPhone, een iPad of Apple Watch en je wil er beter mee leren werken? Denk dan eens aan persoonlijke hulp bij jou thuis
Veel gebruikers kunnen snel overweg met hun nieuwe Mac, hun iPhone, iPad of Apple Watch. Toch ontstaat er vroeger of later behoefte om geholpen te worden bij het gebruik of het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan internetten, e-mailen, foto’s bewerken, chatten, skype, etc.

De ervaring leert dat veel mensen graag leren en oefenen op hun eigen spullen en als het even kan gewoon thuis.

Als je behoefte hebt aan hulp bij het vertrouwd raken met je Mac, je iPhone, je iPad, je Apple Watch of als je wil weten hoe je een weblog maakt, een web site bouwt, een presentatie maakt of je foto’s beheert/bewerkt (en dit zijn zo maar een paar voorbeelden) dan kom ik graag naar jou toe om je daar op je eigen Mac, iPhone, iPad bij te helpen.

Je woont in de regio Den Bosch

Als je in de regio Den Bosch woont (van Tilburg tot Venray, van Eindhoven tot Den Bosch) moet het wat mij betreft allemaal makkelijk te regelen zijn omdat het voor mij goed te doen is om naar je toe te komen..

En… als je nou buiten de regio Den Bosch woont?

Waarschijnlijk ook geen probleem… Ik permitteer me in die gevallen de vrijheid om al naar gelang de omstandigheden (weersomstandigheden, bereikbaarheid, etc.) te beslissen of ik je kan helpen.

Lesmateriaal?

Ik gebruik en verstrek geen ‘voorgebakken’ lesmateriaal. Het is immers les op maat. Wat je wel van me mag verwachten is dat ik je zonodig verwijs naar informatie-bronnen op het web.

En dan nog dit

Om de hoeveelheid informatie en de nodige inspanning binnen acceptabele grenzen te houden duurt een enkele les maximaal één dagdeel. Meerdere lessen op een dag zijn uiteraard mogelijk, maar dan wel met een tussenliggende pauze van minimaal een half uur.

Bonus…

Als je lessen volgt kan je me naar aanleiding van die lessen via email vragen stellen die ik dan kostenloos (per email) behandel.

N.B. Er geldt een maximum van vier vragen per gevolgd lesuur.

Kosten

Het Basis MacLessen-uurtarief voor particulieren is €27,50; de voorrijkosten zijn €0,20 per gereden kilometer (voor zover het locaties de bebouwde kom van Berlicum betreft). Omdat ik niet BTW-plichtig ben betaal je geen BTW.

De kosten zijn dus afhankelijk van de wensen die je hebt en de reiskosten die ik moet maken om je aan huis te bezoeken.
Zoals bij ‘Over de Lessen’ is aangegeven, brengen we vooraf samen je wensen in kaart.
Op basis van die intake doe ik een MacLessen-voorstel. Dat voorstel behelst wàt er wordt behandeld, het aantal uren dat nodig is, de lengte van de MacLessen-sessie(s) en tot slot de les- en de voorrijkosten.

Mocht er tijdens het verloop van het les-programma op jouw verzoek een wijziging nodig zijn, dan worden de afspraken over de kosten op de nieuwe situatie aangepast.

 

Hoe lang duurt het?

Ik verwacht dat je in vier uur (een “dagdeel”) met je Mac zodanig op gang bent dat je je al goed kan redden met algemene bediening, bestandsbeheer, eenvoudige tekstverwerking, internet, e-mail en chat.
In nog eens twee uur ben je met de grondbeginselen van foto-beheer en -bewerking op de Mac vertrouwd.

N.B. Ik ga er hierbij van uit dat we werken in sessies van minimaal twee uur (dat is dus een half dagdeel).

Bij andere onderwerpen is de tijd die het gaat kosten afhankelijk van je voorkennis en ervaring, van het onderwerp en de gewenste diepgang.

Wie geeft er les?

De lessen worden door mij zelf verzorgd en gegeven.

Over mijzelf

Ik heb bij voormalige werkgevers en ook in mijn huidige werk langdurig en intensief gewerkt aan de inrichting van werkplekken met personal computers (zowel in bedrijfs- als in privé-omgevingen).

Ik ben meer dan 15 jaar geleden zelf overgestapt van een PC met Windows naar Mac’s.

Al met al heb ik tientallen jaren ervaring met het gebruik van personal computers, zowel PC’s met Windows als met Netbooks en Mac’s.

Omdat ik beide typen personal computers heb gebruikt en nog gebruik weet ik goed tegen welke zaken je aan kan lopen als je ’switcht’ van PC naar Mac.

En… ik ben een Mac, iPad/iPhone gebruiker van het eerste uur en heb me vanaf het begin verdiept in de mogelijkheden van de Mac, iPad/iPhone en Apple Watch.

Wil je meer informatie?

Stel gerust je vragen (zonder enige verplichting). Ik ben bereikbaar per e-mail en op Twitter.

E-mail: maclessen@me.com

Twitter: @MacLessen of http://twitter.com/MacLessen

N.B.

Een gebruikersinterface is het totaal van alle delen van de hardware en software van een computer die gebruikt worden om de computer en de gebruiker te laten communiceren. Via de gebruikersinterface kunnen door de gebruiker gegevens worden ingevoerd (met behulp van toetsenbord, muis, microfoon enz.). Ook kan de computer gegevens en informatie tonen (via beeldscherm, geluid enz.)

Fred Zelders

Berlicum

Advertentie